Yleisiä torjunta-ohjeita

Sisätiloissa lentävät hyönteiset

Aerosolia sumutetaan ilmaan niin, että sumu täyttää tasaisesti huoneilman. Pidä huolta siitä, että aine leviää varsinkin ikkunanpieliin, roskakorien sekä tiskialtaan läheisyyteen ja kaikkialle missä kärpäset ja muut hyönteiset viihtyvät.

paarma

Ryömivät hyönteiset

Hyönteisten olinpaikat sumutetaan tölkin kyljessä mainitulta etäisyydeltä. Käsittele erityisen tarkasti lattianraot, lattian ja lattialistan väliset raot, hormit, jääkaapin alus, tiskipöydän aluskaappi ja tiskipöydän sokkeli sekä keittiökaapiston valeseinien taustatilat mikäli pääset niihin käsiksi. Älä ylitä sumutusmäärien ohjearvoja varsinkaan silloin, kun käsiteltävä tila on pieni.

Kylpyhuoneessa kiinnitä huomio lattiakaivon ympäristöön sekä wc-altaan ympäristöön. Käy läpi kaikki rakoset. Ideana on tähdätä sumu hyönteisten olinpaikkoihin, mutta myös kulkureiteille. Monet lajit lähtevät liikkeelle yöaikaan ja joutuvat viiveellä kosketuksiin torjunta-aineen kanssa.

Muurahaiset

Muurahaiset ovat monen pientalo- ja kerrostaloasukkaankin ympärivuotinen vitsaus. Maassamme asustaa kymmeniä muurahaislajeja, mutta kotipiirissä haittaa aiheuttavat pääasiassa neljä lajia: sokerimuurahainen eli mauriainen, faaraomuurahainen, kekomuurahainen ja hevosmuurahainen.

Lue lisää muurahaisista ja niiden torjunnasta Hyönteismaailmasta.