Käytä aerosoleja oikein

Aina ennen sumutusta

Baygon-aerosoli vaatii muutamia toimia ennen sumutuksen aloittamista. Alle 1-vuotiaat lapset ja vastasyntyneet kotieläimet, häkkilinnut ja matelijat on vietävä pois käsiteltävistä tiloista. Peitä akvaariot ja sulje ilmapumppu sumutuksen ajaksi. Peitä elintarvikkeet ja lemmikkien ruoat tai siirrä ne kaappiin sumutuksen ajaksi. Ruokailuväline- ja astiakaapit sekä laatikot kannattaa laittaa kiinni. Peitä lelut tai huuhtele ne jälkikäteen.

Ravista pulloa huolellisesti ennen käyttöä

Suihkua ei saa suunnata kasvoihin. Älä koskaan sumuta iholle tai lemmikin turkkiin. Pidä Baygon-aerosoli mahdollisimman pystyasennossa, tai älä sumuttaessa ainakaan kallista yli vaakatason. Suihkun ei tarvitse osua hyönteiseen. Pääasia on, että hyönteinen joutuu aineen kanssa kosketuksiin ennen kuin torjunta-aine menettää tehonsa.

Varo arkoja materiaaleja

Muista varoa arkoja ja huokoisia materiaaleja. Pidä aerosolisumu 80-90 cm:n päässä seinistä ja aroista pinnoista. Jos käsittelet tekstiilejä, varmista ensin tekstiilin kestävyys huomaamattomaan kohtaan. Käsittelemätön puu imaisee aineen itseensä ja pintaan saattaa jäädä tahra, joka lähtee ainoastaan hiomalla pois. Jotkut muovit ja maalit ovat arkoja aerosolisumulle ja saattavat muuttua sameaksi.

Sumutuksen jälkeen

Muista pestä kädet. Pidä huone suljettuna 10 minuuttia sumutuksen jälkeen. Tee enintään kaksi käsittelyä vuorokaudessa samassa tilassa. Noin 20 minuutissa sumute on laskeutunut hengitysilmasta pinnoille: aine on täysin kuivaa, eikä tartu tai tahraa enää. Tilassa voi oleskella, kunhan sen ensin tuulettaa hyvin.

Baygon-aerosoli tehoaa kosketuksesta – jätä se siis pinnoille

Baygon-aerosoli jättää hieman nahkean kalvon, jonka voi pestä vedellä ja astian- tai yleispesuaineella pois. Älä kuitenkaan pese pintoja sinä aikana, jolloin haluat aineen vaikuttavan hyönteisiin. Aineen teho ja tehoaika riippuvat ilmanvaihdosta, -kosteudesta, valon määrästä sekä pinnan laadusta ja huokoisuudesta. Tiiviille ja kovalle pinnalle aine jää vaikuttamaan tehokkaasti; huokoiseen materiaaliin se imeytyy, eikä vaikuta siis yhtä tehokkaasti. Nyrkkisääntönä voidaan todeta, että kalvoa ei kannata pestä tai harjata pois vähintään vuorokauteen.

Hedelmät unohtuivat pöydälle

Ihmiset ovat usein epätietoisia siitä, voiko aerosolisuihkun alle jääneitä kasveja tai ruokaa syödä. Käsiteltyjä elintarvikkeita ei tulisi syödä ollenkaan. Kuitenkin esimerkiksi kuorittavat hedelmät ovat syötävissä. Pese hedelmä ensiksi, sillä kuorittaessa aine joutuu helposti käsistä hedelmälihaan. Älä syö elintarvikkeita, joihin aerosoli pääsee imeytymään.

Kerta-altistuksesta ei vaaraa

Kotipiirissä käytetyistä torjunta-aerosoleista (tai muistakaan torjunta-aineista) ei oikein käytettynä ole ihmisille tai muille nisäkkäille mitään vaaraa. Käytettävät määrät ovat äärettömän pieniä ja mahdollinen altistus satunnaista. Vasta pitkäaikainen, vuosia jatkuva altistus saattaa aiheuttaa herkistymistä tai allergisoitumista.

Säilytys

Tuotteet kestävät pitkään oikein säilytettyinä. Aerosolit tulisi säilyttää kuivassa ja huoneenlämmössä. Tölkit kannattaa tuoda talveksi lämpimään, sillä pakkaseen jätetyn tuotteen tehoa ei voida täysin taata. Oikein säilytettyinä tuotteet kestävät vähintään kolme vuotta.

Vinkki – Aja tuholaiset esiin koloistaan

Koska monet tuholaiset liikkuvat öisin ja pimeällä, käytä tilaisuutta hyväksesi ja tutki tilat iltaisin taskulampulla. Kiinnitä erityistä huomiota:

  • Lattialistoihin
  • Seinien, katon ja lattian rakoihin
  • Putkien läpivienteihin
  • Hormeihin ja niiden ympäristöön
  • Kaikkiin suojaisiin paikkoihin

Sumuta epäilyttävät paikat torjunta-aerosolilla ja odota hetki. Jos piilopaikassa lymyää hyönteisiä, aerosolisumu ajaa ne ulos. Siivoa ja käsittele hyönteisten piilopaikat torjunta-aineilla yhä uudelleen niin kauan kuin ongelma on ratkennut.

Tutustu tuotevalikoimaan täältä ja lue lisää hyönteisten torjunnasta Hyönteismaailmasta.