Usein kysytyt kysymykset liittyen Baygon-tuotteisiin ja niiden käyttöön

Voiko Baygon Sirotetta turvallisesti käyttää sisällä tukkimaan muurahaisten sisälletuloaukkoja? Leviääkö sirote ilmaan?

Baygon Sirotetta voi käyttää sisälletuloaukkojen tukkimiseen. Valmistetta ei ole luokiteltu ihmiselle vaaralliseksi. Sirote on vaarallista vesieliöille, ei nisäkkäille. Valmisteen voi pyyhkiä pois kostealla liinalla. Imuroimista tai lakaisemista ei suositella, sillä tällöin aine leviää ilmaan. Aineen hengittämistä on vältettävä.

Mikä on muurahaissyötin tehoaine?

Baygonin muurahaissyötin tehoaine on spinosadi.

Kauanko Baygon Sirotteen teho kestää? Voinko käyttää sitä kasvimaalla? Mitä pitäisi tehdä maalle, johon sitä on sekoitettu?

Teho kestää niin kauan kuin sirotetta näkyy. Käyttöä kasvimaalla ei suositella, sillä kasvimaalla ei voi sen jälkeen viljellä syötäviä kasveja. Sirotteen tehoaine häviää veden myötä ajan kanssa (sade).

Ovatko muurahaistuotteet vaarallisia kotieläimille, jos esimerkiksi koirani sattuu syömään sirotetta? Entä lapsille?

Sirotetta ja syöttejä on käytettävä niin, etteivät lapset, kotieläimet tai elintarvikkeet pääse niiden kanssa kosketuksiin. Jos jotain torjunta-ainetta on syöty, ota yhteyttä myrkytystietokeskukseen puh. 09 4711 (päivystää 24 h) tai lääkäriin. Kotieläinten osalta eläinlääkäri osaa auttaa. Tehoainepitoisuus on tappavaa muurahaisille ja muille hyönteisille, kotieläimet ovat kooltaan paljon isompia ja lisäksi nisäkkäitä. Sirote on myös kuivaa koostumukseltaan, eli sitä ei voi syödä paljoa. Valkoinen aine on liitua.

Miten minun tulisi toimia jos minulla on pihallani valtava muurahaiskeko ja tahtoisin päästä siitä ja muurahaisista eroon? Muurahaisia on joka puolella.

Muurahaiset kuuluvat luontoon ja mikäli muurahaiset eivät tule sisään, kannattaa niiden antaa olla rauhassa. Mikäli tarve pesän tuhoamiseen kuitenkin tulee, ohjeet löytyvät sirotepurkeista: Avaa pesä, sirottele suoraan pesään ja polje pesä kiinni.

Miten muurahaissirote vaikuttaa muurahaisiin?

Solumyrkky tappaa muurahaiset kosketuksesta ja vaikutus alkaa heti.

Milloin uskaltaa laittaa ruokia takaisin kaappiin, kun kaappi on käsitelty Baygon aerosolilla?

Sumutuksen jälkeen kannattaa seurata ainakin parin päivän ajan, näkyykö ötököitä vielä. Käsittelyn voi toistaa tarvittaessa. Ennen kuin laitat elintarvikkeet takaisin kaappiin, kannattaa hyllyt pyyhkiä esim. Fairy-vedellä. Aerosolikäsittelyn yhteydessä tulee aina muistaa huolehtia tuuletuksesta. Tuuletus n. 15 minuuttia sumutuksen jälkeen.

Baygon-aerosoli – kauanko vaikuttaa pinnoilla? Milloin tulisi käsitellä uudestaan?

Baygon-aerosoli on pitkäkestoinen ja vaikutus kestää vähintään muutamia päiviä, usein pitempäänkin. Toista käsittely, mikäli hyönteisiä näkyy vielä muutaman päivän päästä.

Tehoaako Baygon ampiaisiin?

Baygon-aerosoli toimii erittäin hyvin ampiaisia vastaan. Jos haluat tuhota koko pesän, ryhdy toimenpiteeseen illalla, jolloin ampiaiset ovat lopettaneet lentonsa ja kerääntyneet sisälle pesään. Suojaa itsesi huolellisesti, sillä vihainen ampiainen löytää helposti suojaamattoman ihoalueen ja pistää siihen salamannopeasti. Kasvot voi suojata hyttyshatulla tai esimerkiksi pari kertaa pään ympäri kierretyllä hyttysverkkokaistaleella. Vedä huppu pään suojaksi ja kiristä hupun naru. Pesän voi leikata irti suoraan pussiin ja hävittää. Toinen vaihtoehto on sumuttaa pesä täyteen torjunta-aerosolia sen alaosassa sijaitsevasta suuaukosta. VARO PÖKERTYNEITÄ AMPIAISIA. Hyvällä onnella koko yhteisö kuolee kerralla. Siltä varalta, että kaikki asukkaat eivät olleet pesässä, uusi käsittely seuraavana iltana. Kun irroitat pesän, kannattaa edelleen suojautua varmuuden vuoksi.

Saako Baygon-tuotteita käyttää vesistöjen välittömässä läheisyydessä eli 2-3 m:n päässä joesta?

Ei suositeltavaa. Aineet on luokiteltu vesieliöille vaarallisiksi ja valmiste saattaa levitä veteen esim. tuulen tai sateen mukana.

Mikä aine tehoaa turkiskuoriaisiin?

Baygon-aerosoli.

Kauanko pitää odottaa Baygon-sumutuksen jälkeen, ennen kuin voi vauvan kanssa mennä sisälle?

Tee sumutus, anna vaikuttaa 15 min ja tuuleta sitten hyvin. Sen jälkeen vauvan on turvallista olla tilassa. Lelut kannattaa laittaa pois sumutuksen ajaksi tai pestä sen jälkeen.